Sèrie “poble a poble”. De Pinet a Barxeta a través de Pla de Corrals (20 de febrer)

29,00

“Poble a Poble” és una sèrie passejades que tenen com a objectiu visitar pobles per a conèixer millor el paisatge. En la cultura mediterrània els pobles tenen un paper decisiu en la configuració del territori i també en el tarannà de la gent. Res com caminar poble a poble per entendre les diferències i les semblances entre gents i paisatges.

 

Pinet és un poble en mig de les muntanyes que està en un cul de sac. Si vas a Pinet tens que anar a propòsit, mai et vindrà de pas. Pinet és un menut llogaret allunyat de tot el soroll que ens donen les noves vies de comunicació. Però hi hem trobat com, a peu, podem travessar la serralada del Buixcarró i fer cap a Pla de Corrals, pedania de Simat. I de Pla de Corrals per uns camins veïnals farem cap a Barxeta. Tot i que la ruta no arribarà als 12 Km anem a visitar la Vall d’Albaida (Pinet), la Safor (Pla de Corrals, que és part de la Valldigna) i La Costera (Barxeta). Parlarem de la gestió dels incendis (abans i després), de les canteres (la del Buixcarró ja era romana i hui segueix en actiu), de la població dispersa i concentrada, de la presencia de una colònia d’anglesos que busquen bona terra i bona gent. I crec que també parlarem de la Malaguenya de Barxeta. És a dir, farem una ruta geograns.

Categoria:

Detalls del producte

La ruta. Dificultat i planificació

 

 

La ruta és de 12 Km. I és fàcil de caminar ja que tota és per camins rurals be amb asfalt be amb terra compactada. Es farà en dos etapes per a que tots puguen participar. La ruta es divideix en 2 etapes: i) Pinet-Pla de Corrals (6 Km) amb una baixada de 200 m; i, ii) Pla de Corrals-Barxeta (6 Km) per camins rurals i de baixada (60 m). El bus ens esperarà a cada una de les tres parades per a donar opció a tots a participar fent 1 o 2 etapes. La ruta és de baixada.

Encetarem la marxa a les 10:00 Pinet. A les 13:00 passarem per Pla de Corrals, i dinarem. Entre les 14:00 i les 17:00 passejarem fins Barxeta.

Cal portar cantimplora. Hi ha una bona font a Pinet. Dinar i esmorzar al camp.

 

Recomanació. Roba i calcer adequat per a caminar. Camina a diari per a gaudir de les rutes a peu. Fes estiraments i una dieta adequada.

 

 

ENS ACOMPANYARÀ: ARTEMI CERDÀ

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigues el primer a opinar “Sèrie “poble a poble”. De Pinet a Barxeta a través de Pla de Corrals (20 de febrer)”

Horari d’oficina

De dilluns a dijous de 9:30 a 13:30 h i de 16:00 a 19:00 h

Divendres de 9:30 a 13:30 h

(Divendres per la vesprada tancat)

 

C. Periodista Azzati, 5, 2n, 3B · 46002 · València
96 351 12 74

reserves@esplaiviatges.com

678339648

 

Necesites ajuda?

Nosaltres et telefonem

Nom:

Telèfon:

Consent l'ús de les meues dades personals segons els termes establits en aquesta Política de privacitat