Sèrie “poble a poble”. De Navarrés a Sumacàrcer, i visita a l’Assut d’Antella. Dels garroferars de secà als tarongerars de regadiu (27 DE FEBRER)

29,00

“Poble a Poble” és una sèrie passejades que tenen com a objectiu visitar pobles per a conèixer millor el paisatge. En la cultura mediterrània els pobles tenen un paper decisiu en la configuració del territori i també en el tarannà de la gent. Res com caminar poble a poble per entendre les diferències i les semblances entre gents i paisatges.

 

Navarrés és al bell mig de la comarca de la Canal de Navarrés. Navarrés te els “chorradores”, “Playamonte” i una antiga albufera. Tot i l’abundant aigua el reg és localitza a les zones més baixes de la costeruda geografia de la Canal. A Navarrés, i a tota la Canal parlem castellà. Molt prop, tenim els primers pobles de la Ribera, i a tir de pedra Sumacàrcer. Allà és parla Valencia, i les terres són regades per el riu Xúquer. I també molt sovint inundades. La ruta ens portarà pel secà de garroferes i oliveres de la Canal on ja sovintejant els regadius per degoteig i després de caminar pel Camí de la Ceja, baixarem a Sumacàrcer per una senda que ens obrirà també la vista cap a la mar. Caminarem entre tarongerars i sèquies. De tornada visitarem l’Assut d’Antella. I parlarem amb la gent dels pobles i ens adonarem que tot i una serra pel mig, tot i parlar dues llengües diferents, tot i ser gent de secà i regadiu els dos pobles, les dos comarques tenen estima els uns per els altres.

Categoria:

Detalls del producte

La ruta. Dificultat i planificació

 

La ruta és de 9 Km. Excepte el tram de senda de baixada (200 de desnivell, 2 Km) és fàcil de caminar tota la ruta ja que tota és per camins rurals be amb asfalt be amb terra compactada. La ruta es divideix en 2 etapes: i) Navarrés – Sumacàrcer (6 Km) i, ii) Sumacàrcer-Antella (3 Km). El bus ens esperarà a tres punts del recorregut per a donar opció a tots a participar a retirar-se o evitar els trams més complicats que són escassos. La ruta és de baixada.

 

Encetarem la marxa a les 10:00 Navarrés. A les 14:00 passarem per Sumacàrcer, i dinarem. Entre les 14:00 i les 17:00 passejarem fins a Antella entre tarongers. Informe de que hi ha bancals de taronja Sanguina.

 

Cal portar cantimplora. Dinar i esmorzar al camp.

 

 

Recomanació. Roba i calcer adequat per a caminar. Camina a diari per a gaudir de les rutes a peu. Fes estiraments i una dieta adequada.

 

ENS ACOMPANYARÀ: ARTEMI CERDÀ

 

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigues el primer a opinar “Sèrie “poble a poble”. De Navarrés a Sumacàrcer, i visita a l’Assut d’Antella. Dels garroferars de secà als tarongerars de regadiu (27 DE FEBRER)”

Horari d’oficina

De dilluns a dijous de 9:30 a 13:30 h i de 16:00 a 19:00 h

Divendres de 9:30 a 13:30 h

(Divendres per la vesprada tancat)

 

C. Periodista Azzati, 5, 2n, 3B · 46002 · València
96 351 12 74

reserves@esplaiviatges.com

678339648

 

Necesites ajuda?

Nosaltres et telefonem

Nom:

Telèfon:

Consent l'ús de les meues dades personals segons els termes establits en aquesta Política de privacitat