Sèrie muntanyes sagrades. La Serra d’Irta (Dissabte 6 de febrer)

29,00

“Muntanyes sagrades” és una sèrie d’expedicions a territoris forestals emblemàtics que són sagrats per als excursionistes. Més enllà del paisatge alguns indrets tenen connexions amb l’essència de l’esser humà i ens fan recordar, pensar, reflexionar i estimar. Volem apropar-nos a ells de la forma més senzilla, caminant en grup però amb pensaments profunds i personals.

 

La Serra d’Irta és Parc Natural des de 2002. Però hi és un reducte de alta diversitat paisatgística des de molt abans. La raó de la seua riquesa està en trobar-se entre el Prat de Cabanes-Torreblanca, la Plana de Vinaròs i la vall d’Alcalà de Xivert. La Serra d’Irta és el tram final de la comarca del Baix Maestrat, i el contacte amb la mar li dona la diversitat de penya-segats i platges en un entorn muntanyenc. Flora i fauna es veuen afavorides per aquest tret. Però hi ha un altre factor que va introduir més riquesa: la mà d’homes i dones que construïren camps de cultius, aprofitaren el margalló per a fer artesania, introduïren la pastura i edificaren la torre Badum. Farem una passejada de 12 Km per bons camins des de Peníscola fins a Alcossebre. Dinar al camp, on bufe  l’aire marí, net i fresc. A Alcossebre, si ens queden forces parlarem del seu origen turístic recent i de la desfeta del litoral natural. Comparar Alcossebre amb la costa de la serra d’Irta serà una gran lliçó de geografia.

 

Categoria:

Detalls del producte

La ruta. Dificultat i planificació

La ruta és de 12Km, i es farà entre les 10:00 i les 17:00 amb un descans de 1 hora per dinar. El ritme serà lent i pausat per a poder gaudir al llarg de la ruta de les reflexions personals, de la conversa, i dels pensaments. La presenta un perfil molt adequat per a caminar fàcil afavorit per bon camins rurals. Partirem de 33 m.s.n.m (sobre el nivell de la mar), i finalitzarem a 1 m.s.n.m. L’altitud màxima serà de 66 m.s.n.m en un xicotet turonet.

Farem tres parades: una per dinar i la resta per recuperar forces en el que serà un xicotet esmorzar i berenar. Cal tindre hàbit de caminar a diari, si be la ruta és fácil. Alguns participants faran sols part del recorregut i passaran la resta del dia a Peníscola. Cal portar aigua. La ruta no te fonts. Dinar i esmorzar al camp.

 

Recomanació. Roba i calcer adequat per a caminar. Camina a diari per a gaudir de les rutes a peu. Fes estiraments i una dieta adequada.

 

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigues el primer a opinar “Sèrie muntanyes sagrades. La Serra d’Irta (Dissabte 6 de febrer)”

Horari d’oficina

De dilluns a dijous de 9:30 a 13:30 h i de 16:00 a 19:00 h

Divendres de 9:30 a 13:30 h

(Divendres per la vesprada tancat)

 

C. Periodista Azzati, 5, 2n, 3B · 46002 · València
96 351 12 74

reserves@esplaiviatges.com

678339648

 

Necesites ajuda?

Nosaltres et telefonem

Nom:

Telèfon:

Consent l'ús de les meues dades personals segons els termes establits en aquesta Política de privacitat