SELVA DE IRATI… CONEXIÓ TOTAL (del 15 al 20 novembre)

525,00

Els beneficis per a la nostra salut, tant física com psicològica, dels passejos pels boscos madurs estan ja més que demostrats. La immersió prolongada dins de les arbredes intactes ens provoca una intensa pau i un profund sentiment d’unitat i de pertinença. Aquest viatge està traçat per afavorir els beneficis que el bosc ens proporciona, i també, és clar, per conèixer més íntimament una de les arbredes més sorprenents d’Europa. La Selva d’Irati, en aquestes dates de rabiós tardor, és sens dubte un regal per als sentits, un miracle de difícil descripció. Estarem practicament en tot moment entre boscos, entre pasmosos panorames, caminant, sempre lentament i gairebé sempre en silenci, permetent que ens entre aquest Irati tardor fins a les més profundes entranyes. Vine, gaudeix d’una Connexió Total amb aquesta encisadora arbreda .

Jon Goñi

 

 

 

Neteja
SKU: N/A Categoria:

Descripció

 

ITINERARI

Dia 15 de novembre.- VALÈNCIA-IRATI

Concentració a les 8 del matí des de València. Dinar lliure en ruta. Farem una parada per realitzar una molt agradable ruta fins a la Cascada de Irurrekaeta, un bellíssim salt d’aigua en el més profund d’un misteriós fageda. Ruta Cascada Irurrekaeta: Distància: 3 km. Desnivell: 200 mts. Després del passeig ens dirigirem a l’Alberg Mendilatz, situat al cor de la Selva d’Irati, on ens allotjarem. Sopar (inclòs) i descans.

Dia 16 de novembre.- IRATI

Ens fiquem en cabdell de la Selva d’Irati, a la zona de Irabia, lloc en el qual habitualment no està autoritzat l’accés amb autobusos. Accedirem a la presa de l’embassament de el mateix nom per a realitzar una ruta que enllaça dos senders abalisats en forma de “vuit”. Esveltes hagis de més de trenta metres d’altura, espectaculars avets que es perden en el cel i l’espectacle de bosc tardoral reflectint-se en la superfície de l’aigua seran sens dubte ingredients més que suficients per fer de el nostre un passeig inoblidable. Dinar de Picnic. Sopar (inclosa) a l’alberg. Ruta Els Paradisos + Beunza: Distància: 11 km. desnivell: 250 mts.

Dia 17 de novembre.- IRATI

Ens anem a la Vall de Salazar, l’altra entrada natural a la Selva de Irati. Després de travessar la Serra d’Abodi per l’Alt de Tapla, des de l’aparcament de “Les Cases d’Irati” comença un sender interpretatiu anomenat “Errekaidorra” (Riu Sec) que ens va portar fins a aquest rierol, creuant la frontera entre Navarra i Zuberoa (País Basc Francès) i tornant a Navarra. En aquest fàcil passeig descobrirem com s’usaven els recursos forestals d’Irati: per produir pals, rems, mobles o carbó vegetal. Coneixerem la diversitat de la flora i la fauna i les vies fèrries o els sistemes de cables que van arribar a usar-se per extreure part de la riquesa natural dels boscos. Moltes de les activitats que continuen avui fent bategar el cor d’Irati es mostren en la sendera interpretatiu de Errekaidorra, reforçat amb escenaris de museu a l’aire lliure. Dinar de pícnic durant el passeig. Sopar a l’alberg (inclosa). Ruta Errekaidorra: Distància 9.8 km. Desnivell: 390 mts.

Dia 18 de novembre.- IRATI

Sortint de el mateix alberg farem una preciosa ruta per la zona d’Arrazola. La ruta voreja la riera de el mateix nom, endinsant més i més en la fageda. Finalment, després de travessar una zona especialment encisadora, arribem a el “Faig dels Tres Braços”, espectacular exemplar declarat merescudament com “Monument Natural de Navarra”. Després del passeig menjarem de pícnic a la zona i finalment ens dirigirem a la zona de Azpegi, a visitar la Fàbrica d’Armes d’Orbaitzeta, on a més de visitar aquestes suggerents ruïnes podrem comprar el saborós formatge de Irati que aquí s’elabora de forma artesanal. Ruta Anbulolatz: Distància 8 km. Desnivell: 150 mts.

Dia 19 de novembre.- IRATI

Ens anem a l’veí Vall d’Arce a fer una desconeguda però apassionant ruta. Després d’anys d’investigació s’ha aconseguit localitzar el traçat d’un ramal de la Calçada Romana que unia Caesaraugusta amb la Via Romana que des Asturica (Astorga) arribava fins Burdigalam (Bordeus) per l’Alt d’Ibañeta. Aquest ramal entrava a la Vall d’Arce / Artizbar per Nagore i creua la Vall de Sud a Nord. Actualment aquest recorregut s’ha convertit en una més que agradable ruta senderista de 26 km. lineals. Farem una petita part d’aquesta antic camí romà des Espinal / Auritzberri fins Lusarreta. Dinar pícnic. Sopar (inclosa) a l’alberg. Ruta Calçada Romana de Arce: Distància 12km. Desnivell: 150 mts.

Dia 20 de novembre.- IRATI –VALENCIA

Ens anem a visitar un altre “Monument Natural de Navarra”: el superb Roure de Garaioa. La ruta discorre primerament entre arbrat divers per després internar-se en un esplèndid fageda enmig de el qual trobem el Roure de Garaioa. La tornada cap a Aribe ho farem per la vora del riu Irati, per un encantador corriol entre dens boix i un ben conservat bosc de ribera, i en ell passarem al costat del pont de Inklusaldea   i creuarem les ruïnes dels Banys de Aribe, un idíl·lic recés de pau al costat de riu. Ruta: Roure de Garaioa Distància: 7 km. Desnivell: 100 mts. Després de la ruta emprendrem tornada a València, on tenim previst arribar cap a les 23:00 hores. Dinar lliure en ruta.

 

PREU PER PERSONA 525 euros

SUPL. HAB. INDIVIDUAL 190 euros

ENS ACOMPANYARÀ: JON GOÑI i  ARTEMI CERDÀ

 

ITINERARI:

  • Bus per a tot el recorregut
  • Allotjament a l’albergue Mendilatz situat dins de la mateixa Selva d’Irati
  • Mitja pensió
  • Assegurança

 

 

Informació addicional

Assegurança - Anul·lació

A. Inclosa, A. no inclosa

Tipus habitació

Doble

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “SELVA DE IRATI… CONEXIÓ TOTAL (del 15 al 20 novembre)”