PONT DE DESEMBRE “A LAS 5 VILLAS”, ELS TRESORS PER DESCOBRIR D’ARAGÓ (del 3 al 8 desembre)

650,00

Viaje a la comarca de las Cinco Villas de Aragón

En tierras de las Cinco Villas tenemos una cita con la Historia. Conocer su extenso patrimonio cultural y medioambiental es aprender del pasado para disfrutar del presente. No hay que olvidar que estas tierras fueron frontera entre cristianos y musulmanes primero, y posteriormente entre reinos cristianos. Su carácter fronterizo forjó las piedras de estas Cinco Villas y su comarca con un temple especial, también fronterizo, dibujado entre los secanos más áridos, las más fragosas huertas junto al Ebro, o el sotomonte pirenaico de Sos. Medievalismo y despoblación, abandono, energía y fuerte personalidad, idiosincrasia dura y adusta como sus paisajes inabarcables. Son las Cinco Villas de Aragón, que a nadie dejarán indiferente.

Recordemos aquellas palabras del gran Labordeta, mañico universal:

Somos

igual que nuestra tierra

suaves como la arcilla

duros del roquedal.

 

Hemos

atravesado el tiempo

dejando en los secanos

nuestra lucha total.

 

Vamos

a hacer con el futuro

un canto a la esperanza

y poder encontrar

tiempos

cubiertos con las manos

los rostros y los labios

que sueñan libertad.

 

 

 

 

 

Neteja
SKU: 0-1-4 Categoria:

Descripció

ITINERARI.-

 

Dia 3 DESEMBRE.- VALÈNCIA – EJEA DE LOS CABALLEROS

Concentració a les 08:00 del matí des del carrer Guillem de Castro de València i eixida en direcció a la localitat d’Ejea de los Caballeros.

Pel camí ens aturarem a la localitat de l’Almunia de Doña Godina per conèixer millor el seu patrimoni monumental. Arribada a Ejea de los Caballeros i check-in a l’hotel (5 nits).

Temps lliure per passejar i sopar per Ejea.

 

Dia 4 DESEMBRE.- VISITA A UNCASTILLO

Desdejuni. Hui ens desplaçarem fins a Uncastillo, localitat on trobarem un poble únic i desconegut que va ser declarat Conjunt Monumental Historicoartístic al 1.966. La fortalesa que va donar nom al lloc ha estat testimoni permanent d’importants fets i notables realitzacions, però avui és només un motiu més del valuós conjunt que justifica la seva visita. Visita guiada a la seva Església de Sant Martí, al call, a la Torre i al Castell (aquesta darrera visita és per lliure). Després de dinar ens desplaçarem a Sádaba a visitar el seu castell i el nucli urbà medieval. Tornada a Ejea i allotjament.

 

Dia 5 DESEMBRE.- VISITA A SOS DEL REY CATÓLICO

Desdejuni a l’hotel i visita a Sos del Rey Catòlic, sens dubte un dels pobles medievals més bonics d’Espanya. Després del dinar ens desplaçarem al monestir de Leyre per escoltar el cant de les Vespres (en gregorià) per part de la comunitat benedictina que actualment moren en aquest famós cenobi. Mentrestant els monjos canten Què menys que delectar-nos amb les formes d’aquesta bella església romànica?…. tornada a l’hotel i allotjament

 

Dia 6 DESEMBRE.- VISITA A VALPALMAS.

Després del desdejuni, ens desplaçarem fins a Valpalmas, per conéixer unes curiosíssimes formacions geològiques: els Aguarales de Valpalmas. És una zona argilosa on l’erosió de l’aigua ha originat unes sorprenents figures la misteriosa bellesa de les quals t’atraparà a l’instant.

Després d’aquesta excursió dinarem al petit poble de Luna, que visitarem posteriorment.

Tornada a l’Hotel.

 

Dia 7 DESEMBRE.- VISITA A TAUSTE

Desdejuni. Visita a Tauste i les seues esglésies de Santa Maria, l’esvelta torre mudèjar de les quals arriba als 70 metres d’alçada i la seua “veïna” l’església de Sant Antoni Abat, que reuneix una sorprenent barreja d’estils van ser declarades Patrimoni de la Humanitat el 2001.

Després d´aquesta visita ens dirigirem fins al Santuari de la Mare de Déu de Sancho Abarca, des d´on gaudirem d´unes magnífiques vistes de les Bardenas aragonesa i navarresa, i del singular paisatge que envolta el poble. Allà mateix dinarem per després, si el temps ho permet, fer-nos una xicoteta passejada pel seu sorprenent entorn.

 

Dia 8.- EJEA DE LOS CABALLEROS – BORJA – VALÈNCIA

Desdejuni i tornada a València no sense abans aturar-nos a Borja, on podrem conèixer el seu casc històric i la seva Col·legiata de Santa Maria, així com Ecce Homo que va fer la volta al món.

 

PREU PER PERSONA.- 650 euros

SUPL. HABITACIÓ INDIVIDUAL.- 95 euros

ENS ACOMPANYARÀ: JON GOÑI

INCLOU.-

  • Bus per a tot el recorregut
  • Hotel ***
  • 5 desdejunis a l’hotel + 5 dinars
  • Entrades
  • Assegurança de viatge

 

 

 

 

Informació addicional

Assegurança - Anul·lació

A. Inclosa, A. no inclosa

Tipus habitació

Doble, Individual

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “PONT DE DESEMBRE “A LAS 5 VILLAS”, ELS TRESORS PER DESCOBRIR D’ARAGÓ (del 3 al 8 desembre)”