LA PALMA. L’ILLA BONITA: Entre el negre de la terra, el blanc de la sal i el verd de la vida. (Del 16 al 23 de febrer)

1.195,00  (+90,00 taxes d'aeroport)

La Palma te sols dos milions d’anys. De fet encara s’està formant com ho mostren les erupcions del Teneguía de 1971 i la de Cumbre Vieja de 2021. La columna vertebral de La Palma és el rosari de volcans del centre de l’Illa, i que van de nord a sud, de més antic a més jove, i que donen la coneguda forma de cor d’una illa verda al nord i negra al sud. El clima càlid i humit ha fet que la vegetació cobrirà La Palma i es formen paisatges vegetals únics. Els boscos de pi canari, la laurisilva, i la immensa palmera canària són bons exemples. Al nord, les terres cremades per les erupcions volcàniques son acaronades per boires (mar de núvols o “panza de burro”) i donen lloc a espais verds, vessants humides, amb rics naixements d’aigües clares que nodriran les plataneres i tomaqueres de la costa. Al sud, les erupcions recents i el clima àrid fa que les terres negres es mostren per tot arreu. Lapil·lis, cràters i basalts dominen el paisatge. A La Palma, el treball incansable d’homes i dones ha domesticat el territori. Terrasses en pedra seca per a fer plataneres, camps de “papas”, salines i arquitectura rural tradicional fan encara més belles les terres construïdes per la natura. Aquest territori habitat per aborígens que vingueren d’Àfrica fa més de 2000 anys, i per castellans -entre altres europeus- que ocuparen el terreny al segle XV han conformat un paisatge únic. Ara, el nouvingut turisme, la agricultura industrialitzada i les vies de comunicació també estan presents. I un volcà immens, el Nou Cumbre Vieja, el major conegut històricament, i que ha transformat la vida i la geologia de La Palma. Nosaltres serem espectadors d’aquest espai únic.

Neteja
SKU: 0-3-1-1-1-1 Categoria:

Descripció

LA PALMA: MÉS QUE MAI… “LA ISLA BONITA” !!!

ITINERARI


16 de febrer de 2022.- VALÈNCIA-LA PALMA

Concentració a laes 04:00 del matí a l’aeroport de València. Partida des de València. Vol a La Palma via Madrid. Arribada a Santa Cruz. Visita  a la ciutat. Caminarem entre balcons de fusta plens de flors, places amb vegetació tropical i carrers amb arquitectura colonial. Hotel i sopar.

17 de febrer de 2022.- TENEGUIA-FUANCALIENTE

8:00 desdejuni. 9:00 partida. Ruta del Teneguía. Baixada des de Fuencaliente i Los Quemados (centre de interpretació del volcà de San Antonio) fins les Salines de Fuencaliente, en l’extrem sud de l’illa. En la ruta visitarem diversos volcans, caminarem per les cendres volcàniques i trobarem les bombes volcàniques caigudes al 1971. En el tram final caminarem entre les colades de lava de la erupció del Teneguía, i comprovarem com es van quedar a les portes de cobrir les salines. Negre i blanc, terra cremada i sal marina. Dinar a les Salines de Fuencaliente  a les 15:00. Per la vesprada visita a la costa Est de La Palma. Una “road movie” a les altures. Ruta de 11,48 Km, amb 812 m de desnivell negatiu i 196 positiu. Partirem del 672 msnm i ja dinarem junt a la costa. La ruta és sempre per damunt de cendra volcànica. Cal portar bon calcer. Sopar a l’Hotel.

18 de febrer de 2022.- CUMBRE VIEJA

8:00 desdejuni. 9:00 partida. Ruta del volcà de Cumbre Vieja. Visita a les zones afectades pel volcà, el nou front marí, les colades de lava, entrevista amb els afectats a El Paraiso, Todoque i La Laguna. Dinar al camp al llarg de la passejada i amb els protagonistes des de setembre de 2021. Estarem al carrer, amb la gent que va ser espectadora de un fet tan extraordinari com la erupció d’un volcà. Ruta de 12 Km, per carrers i camins de la zona afectada per la erupció volcànica. Sopar a l’Hotel a Santa Cruz. Activitat nocturna: astronomia amb un guia oficial startlight.

19 de febrer de 2022- LA RUTA DELS VOLCANS

8:00 desdejuni. 9:00 partida. La Ruta des Volcans. Per la columna vertebral de La Palma, entre cons volcànics, colades de lava i lapil.li, i ja la vida va obrint-se pas amb pins canaris que colonitzen les terres volcàniques. A partir del cràter del Birigoyo el camí és en descens. El fi de la ruta serà en el poble de Fuencaliente. Ruta de 20 Kms, amb desnivell positiu de 300 m i negatiu de 1500 m. Encetarem la ruta a 1938 msnm i la finalitzarem a 712 msnm. Sopar a l’Hotel.

Diumenge, 20 de febrer de 2022.- CALDERA DE TABURIENTE

8:00 desdejuni. 9:00 partida. En les altures (I). Ruta de les Cresteries. Des del Roque de los Muchachos al Pico de las Nieves. Dins del Parc Natural de la Caldera de Taburiente. Passarem des de la zona desèrtica a la zona coberta per una escassa vegetació de pins canaris. Ruta per les altures de una illa volcànica jove. Ruta de 12,3 Km, amb 443 m de desnivell positiu i 958 m negatiu, amb una altitud màxima de 2436 m i mínima de 1856 m.  Sopar a l’Hotel.

Dilluns, 21 de febrer de 2022.- CALDERA DE TABURIENTE (II)

8:00 desdejuni. 9:00 partida. En les altures (II). Des del Roque de los Muchachos al mirador de Time. Una ruta de baixada que en permetrà vore l’efecte de l’altitud sobre la vegetació. Tot amb la Caldera de Taburiente en primer plànol i el volcà de Cumbre Vieja al fons. Ruta de 125,5 Km, amb 172 m de desnivell positiu i 2070 m negatiu, amb una altitud màxima de 2416 m i mínima de 510 m. Sopar a l’Hotel.

Dimarts, 22 de febrer de 2022.- RUTA DE “LOS NACIENTES MARCOS Y CORDERO”

8:00 desdejuni. 9:00 partida. El verd de la “isla corazón”. La ruta de los “Nacientes Marcos y Cordero”. Una caminada entre aigua, pins majestuosos i la laurisilva amb un tram final entre falagueres i el bosc de til.lers en la “Garganta de los Tilos”.  Ruta de 12,54 Km, amb 100 m de pujada i 1000 de baixada, amb sortida a Casa del Monte a 1300 m i punt final a Los Tilos amb 1000 m de baixada. Sopar a l’Hotel.

Dimecres, 23 de febrer de 2022. LA PALMA – VALÈNCIA

8:00 desdejuni. Passejada per Santa Cruz i tornada a Valencia (via Madrid).

 

PREU PER PERSONA.- 1195 EUROS  + 90 de taxes d’aeroport

 SUPL. HABITACIÓ INDIVIDUAL.- 190 euros 

 Ens acompanyarà: ARTEMI CERDA I SASKIA KEESSTRA

 

INCLOU:

  • Vols València – LaPalma – València (via Madrid)
  • Hotel ****
  • MP (7 sopars)
  • Autobús privat per a tot el recorregut
  • Entrades i visió d’astres i estrelles
  • Assegurança de viatge

 

 

 

 

 

Informació addicional

Pes90 kg
Assegurança - Anul·lació

A. Inclosa, A. no inclosa

Taxes aeroport (obligatòries)

Taxes aeroport

Tipus habitació

Doble

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “LA PALMA. L’ILLA BONITA: Entre el negre de la terra, el blanc de la sal i el verd de la vida. (Del 16 al 23 de febrer)”