CAP D’ANY a “Los Cuatro Feudos: El casi olvidado latido de lo auténtico”. (28 DESEMBRE A L’1 GENER)

475,00

Terres del Moncayo, a les ribes de l’Ebre: reminiscències cristianes, mores, celtíberes i romanes. Per les venes d’aquesta cantonada del món corre l’herència d’una història feta amb els retalls de les cultures i els pobles. Una mixtura que es va fer mare de la riquesa oberta: el passat com a autèntic arquitecte del seu mestissatge.
L’influx del Moncayo i l’Ebre prenya la terra de llegendes i fantasies: des dels celtibers fins Bécquer passant per la mitologia romana, els miracles cristians i la fantasia popular, que junts nien i creixen entre coves i gorgs, entre deserts i barrancs, entre hortes i vinyes.
Però aquí es trobem també grans muntanyes, baixes planes al·luvials, zones molt plujoses, àrids deserts, les més fecundes hortes, els més preuats vinyes … la diversitat geogràfica és total.
Et convidem a descobrir algunes de les comarques oblidades pel Temps, on encara es gaudeix còmodament de la multiplicitat de gents, cultures i paisatges que conformen la nostra Història.

Esborrar

Detalls del producte

ITINERARI.-

 

DIA 28 DESEMBRE VALENCIA – TUDELA
Eixida a les 08:00 del matí des de València. Arribada per menjar a Tudela:
Tudela i les seves verdures són sens dubte referent gastronòmic a nivell internacional. No podem per menys d’entrar amb bon peu, de la mà d’una bona degustació de verdures, en aquests territoris en les ribes de l’Ebre, als peus del mític Moncayo.
Visita cultural a Tudela: Al sud de Navarra, entre l’aclaparadora aridesa de les Bardenas i el verd intens de l’horta de la Ribera, trobem troba Tudela, fundada l’any 802 per Amrus ibn Yusuf al-Muwalad sota mandat del rei Al Hakan i, és una de les ciutats d’origen islàmic més importants d’Espanya i d’Europa i la segona ciutat en extensió i importància del territori foral. En ella van conviure, durant més de 400 anys, musulmans, jueus i mossàrabs, els qui van imprimir a la ciutat un mestissatge cultural reflectit en els seus monumentals edificis i del que seràs testimoni a passejar entre els seus carrerons recargolades, passadissos, muralles i talaies. La joia artística de la ciutat és la catedral de Santa Maria, construïda cap a 1180 sobre les restes d’una antiga mesquita; és monument nacional des de 1884, té bella portada i claustre romànics i una lluminosa nau central gòtica. Destaca també la capella de Santa Anna, treballada en barroc xorigueresc i restaurada el 1948.

 

DIA 29 DESEMBRE.- LA RIOJA I EL VI.
Visita naturalística i cultural a Sant Vicente de la Sonsierra: Fundada pels Reis de Navarra al segle IX a la falda de la serra de Toloño (Sonsierra: “sota la serra”), va ser una important talaia cristiana que s’endinsava en terres musulmanes. Va pertànyer, durant més de 400 anys al Monestir de Leyre.
L’auge de la cultura del vi, en aquesta zona privilegiada que és la Sonsierra, ha posat en valor l’impressionant, i moltes vegades desconegut, patrimoni etnogràfic: més de cent cups i premses rupestres (veritable arqueologia de la cultura vitivinícola que només es poden contemplar a la Sonsierra), i nombrosos guardaviñas (un dels més peculiars exemples d’arquitectura popular en terres de vinya) s’uneixen a l’impressionant paisatge de la vinya que s’albira des de la localitat, situada en un altell als peus transcorre el riu Ebre.
Com no podia ser d’altra manera menjarem en una de les bodegues, on coneixerem una mica millor els secrets de l’excel·lent vi de La Rioja acompanyant al seu saborosa gastronomia.

 

30 DESEMBRE Aragó i Bécquer
A les faldes del Moncayo, ruta senderista: “La Ruta dels Bécquer”:
La Ruta dels Bécquer és una ruta literària que descriu el viatge i l’estada de l’escriptor Gustavo Adolfo Bécquer i el seu germà Valeriano al Monestir de Veruela. El mateix escriptor recrea geogràficament aquest viatge en les seves cartes “Des del meu cel” i en diverses cròniques periodístiques. Discorre entre el propi Monestir i, passant per Trasmoz, arriba el poblet de Litiago. (Ruta fàcil: 7,5 km)
Dinar.
Visita cultural a Tarazona, Conjunt Històric Artístic des de 1965. Coneixerem la Catedral de Santa Maria de l’Hort (anomenada “La Capella Sixtina del Renaixement espanyol”), que després d’anys d’una laboriosa restauració, llueix ara en tot el seu esplendor. En aquesta catedral Jaume I va ser ordenat Cavaller. Així mateix podrem gaudir de la impressionant portada de la seva Casa Consistorial. D’estil renaixentista, conté les figures d’Hèrcules -mítico fundador de la ciutat-, Pierres, Caco -éssers mitològics habitants del proper Moncayo- i la processó de coronació de l’emperador Carles V a Bolonya. Passejant pels seus carrers es poden admirar palauets, arcs de pas i cases populars que han mantingut el seu aspecte tradicional, aixecades amb els mètodes constructius habituals d’Aragó: arcs de mig punt, verdugadas i pilars de maó aragonès. Així mateix Tarazona posseeix notables representacions de l’art mudèjar aragonès, protegit per la UNESCO.

“Tarazona es una ciudad pequeña y antigua; más lejos del movimiento que Tudela, no se nota en ella el mismo adelanto, pero tiene un carácter más original y artístico. Cruzando sus calles con arquillos y retablos, con caserones de piedra llenos de escudos y timbres heráldicos, con altas rejas de hierro de labor exquisita y extraña, hay momentos en que se cree uno transportado a Toledo, la ciudad histórica por excelencia.”

Desde mi celda (Carta Primera). Gustavo Adolfo Bécquer, 1864

 

DIUMENGE 31 DESEMBRE. (Castella i la Història).
Visita a Agreda, el centre històric va ser declarat Bé d’Interès Cultural en 1994. També anomenada “La Vila de les Tres Cultures”, Ágreda està situada un lloc estratègic, entre la depressió de l’Ebre i l’altiplà Castellana, i ofereix un pas immillorable en el Sistema Ibèric, vorejant el Moncayo. Per això, Ágreda es va convertir des de temps immemorials en un lloc de pas pel qual van discórrer les cultures i civilitzacions que van ser protagonistes de la història en cada moment. Avui ens queden nombrosos vestigis, tant cristians com musulmans i jueus, del seu ric patrimoni històric. En aquest vila fronterera entre Castella i Aragó va tenir lloc el casament entre Elionor de Castella i Jaume I El Conqueridor l’any 1221. Vesprada lliure fins el Sopar de Cap d’Any.

 

1 DE GENER.- (Bardenas Reales i el paisatge)
Les Bardenas Reales és un Parc Natural de bellesa salvatge declarat Reserva de la Biosfera per la UNESCO. Un paisatge semidesèrtic de 42.500 hectàrees que impacta i sorprèn amb cada nova visita. Un espectacle insòlit al sud-est de Navarra, que malgrat la seva aparença nua i inhòspita, amaga grans valors naturals.

En Bardenas Reales, l’erosió de les seues terres d’argiles, guixos i gresos ha esculpit, al llarg de milions d’anys, capritxoses formes creant un món d’aparença gairebé lunar poblat de barrancs, altiplans planes i turons solitaris. Font d’inspiració de pintors i escriptors i escenari d’anuncis televisius, videoclips musicals i pel·lícules com “Airbag”, “Acción Mutante”, “Orgull i Passió”, “El món mai és suficient”, “Anacleto” o de sèries com “Joc de Trons”.
Les Bardenas, el major desert d’Europa: la seva Història i el seu paisatge no et deixaran indiferent.
Dinar i tornada a València.

P R E U  P E R P E R S O N A .- 475 euros
SUPL. HABITACIÓN INDIVIDUAL.- 140 euros

 

ENS ACOMPANYARÀ: JON GOÑI

 

INCLOU:

  • Bus des de València per a tot el recorregut
  • Hotel *** de qualitat
  • Mijta pensió
  • Sopar de Cap d’any
  • Assegurança de viatge

Informació addicional

Assegurança - Anul·lació

A. Inclosa, A. no inclosa

Tipus habitació

Doble, Individual

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigues el primer a opinar “CAP D’ANY a “Los Cuatro Feudos: El casi olvidado latido de lo auténtico”. (28 DESEMBRE A L’1 GENER)”

Horari d’oficina

De dilluns a dijous de 9:30 a 13:30 h i de 16:00 a 19:00 h

Divendres de 9:30 a 13:30 h

(Divendres per la vesprada tancat)

 

C. Periodista Azzati, 5, 2n, 3B · 46002 · València
96 351 12 74

reserves@esplaiviatges.com

678339648

 

Necesites ajuda?

Nosaltres et telefonem

Nom:

Telèfon:

Consent l'ús de les meues dades personals segons els termes establits en aquesta Política de privacitat