Els Boscos Silenciosos de Navarra (Del 5 al 8 de Desembre)

375,00

Esborrar
SKU: N/A Categoria:

Detalls del producte

ITINERARI

 

Dissabte 5 de desembre.

Matinarem!!! Eixim a les 5 del matí des del Palau de la música de València.
Arribada i visita a la Serra d’Urbasa, recórrerem la Senda de los Montanyeros i visitar la Fageda Encantada. És aquest un laberint de formacions rocoses d’origen càrstic cobertes d’espessa molsa extremadament verda. Diriem que aci la Natura s’ha divertit inventant formes inversemblants entre el dens bosc de fajos.
Ruta que discorre íntegrament entre boscos dins del Parc Natural de Urbasa-Andía, el més extens de Navarra.

 

Diumenge 6 de desembre.

Anem a fer una ruta d’immersió total baix dues de les fagedes que juntes conformen un dels boscos més extensos de Navarra: Belate i Loiketa. Recorrerem 10 quilòmetres lineals que discorren gairebé íntegrament baix faigs d’imponent grandària i en un bosc que a causa del seu extraordinari estat de preservació ha merescut la declaració de ZEC (Zona Especial de Conservació, Xarxa Natura 2.000), màxima figura europea de conservació que garanteix la salvaguarda dels seus nombrosos valors naturals.

Les més de 26.000 hectàrees de les Fagedes de Belate conformen un bosc misteriós i encisador, sovint cobert de denses boires. Alberga en el seu si espècies d’alt valor ecològic com el Pic Dorsiblanco o la Rosalía alpina. És, sens dubte, un d’aquests “boscos que porte dins”. Travessarem aquestes selves en la ruta que des de fa més de dos mil anys uneix les terres baztaneses amb Pamplona

Distància: 10.3 Km. Desnivell: 300 m. pujada – 350 m. baixada

 

Dilluns 7 de desembre.

El GR 11 és una Senda de Gran Recorregut que creua en uns 800 quilòmetres tot el Pirineu, des de la mar Cantàbrica (Cap de Higuer) a la mar Mediterrània (Cap de Creus). Recorrerem un tram de l’etapa que uneix l’Alt de Urkiaga (Kintoa/Cinquè Real) amb Burguete/Auritz. Concretament farem el tram que va des de l’Alt de Urkiaga (912 mts.) amb l’Alberg de Sorogain (830 mts.). El primer tros de la ruta no té cap dificultat si no és per l’ascensió de 250 mts. de desnivell fins al serral de Adipe – Adiko Lepoa (1.185 mts.). Després envoltarem la muntanya Adi (1.459 mts.) pel seu vessant nord mentre unes espectaculars vistes s’obren al nostre pas. Després un fort descens ens interna en la Fageda de Odia, un dels boscos més bonics que conec. La brusquedat del descens aviat cessa i ens permet gaudir d’aquest solitari i poc conegut bosc. Finalment arribem als prats de Sorogain, en el refugi al que dinarem.
La longitud total de la ruta no arriba als 8 km. Al principi ens trobarem amb una ascensió de 250. I a continuació amb un fort descens de 400 mts.

 

Dimarts 8 de desembre.

Ens n’anem al bosc de Orgi, a la Vall de Ultzama, una fantàstica roureda madura i en bon estat de conservació que està distingit amb la figura de “´Àrea Natural Recreativa”. Les senderes de Orgi no tenen cap dificultat ni tampoc desnivell. De fet ho poden realitzar sense problemes persones en cadira de rodes o invidents. Orgi és una d’aquestes escasses rouredes mil·lenàries, testimonis d’uns altres temps, relictes boscos gairebé desapareguts hui en dia. En ell es van rodar diverses escenes de la pel·lícula “Robin i Marian” protagonitzada per Sean Connery i Audrey Hepburn, per la seua extraordinària semblança amb l’emblemàtic bosc de Sherwood.

 

Després de dinar, tornada a València.

 

ENS ACOMPANYARÀ JON GOÑI

 

Eixida a les 8:00 des de c/Guillem de Castro amb C/Hospital

 

INLCOU

 

  • Autobús per a tot el recorregut

 

  • Hotel de qualitat

 

  • Mitja pensió

 

  • Assegurança de viatge

Informació addicional

Assegurança - Anul·lació

A. Inclosa, A. no inclosa

Tipus habitació

Doble, Individual

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigues el primer a opinar “Els Boscos Silenciosos de Navarra (Del 5 al 8 de Desembre)”

Horari d’oficina

De dilluns a dijous de 9:30 a 13:30 h i de 16:00 a 19:00 h

Divendres de 9:30 a 13:30 h

(Divendres per la vesprada tancat)

 

C. Periodista Azzati, 5, 2n, 3B · 46002 · València
96 351 12 74

reserves@esplaiviatges.com

678339648

 

Necesites ajuda?

Nosaltres et telefonem

Nom:

Telèfon: