NORD DE CROÀCIA: Slavonija i Baranja, descobrint l’antiga Panònia (Del 22 AL 29 DE JULIOL)

1.395,00  (+150,00 taxes d'aeroport)

Eslavònia (en croat, Slavonija) és, probablement, la gran desconeguda per als turistes que arriben a Croàcia. Lluny dels llocs més visitats del país, aquesta regió ofereix un altre tipus de turisme més centrat en la naturalesa, les tradicions i el folklore.Eslavònia és coneguda com el “graner de Croàcia” pels seus extensos camps de conreu, principalment de blat i blat de moro, que s’alternen amb frondosos boscos i vinyes.Si vols gaudir d’unes vacances lluny de l’enrenou de la costa, a un ritme diferent i en un entorn més rural i costumista, Eslavònia pot ser la nostra millor opció.

Esborrar
SKU: N/A Categoria:

Detalls del producte

ITINERARI

 


22 JULIOL.- Zagreb

Concentració a les 08:40 del matí a l’aeroport de Manises. Arribada a Zagreb i trasllat a l’hotel.

 

23 JULIOL.- Zagreb

Desdejuni a l’hotel. Al matí visitarem Zagreb, la capital de la República de Croàcia, aquesta va créixer a partir de 2 ciutats bessones, Gradec del segle XIII i Kaptol, ciutat medieval, farem un passeig per la part històrica de la ciutat; l’església de Sant Marc, amb el seu sostre multicolor, la catedral, l’església barroca de Santa Catarina, el Parlament i el Palau de Govern.

 

24 JULIOL.- Zagreb / Varazdin / Osijek

Després l’esmorzar eixirem cap al nord de país, a 80 kms de distància es troba la ciutat de Varazdin, centre i seu de la Província Varaždinska.

Una ciutat museu, ciutat d’exposicions, moda, d’estudiants, una ciutat de la vida contemporània. Especialment orgullosa de la seua històrica Stari grad (ciutat vella), en la qual trobem grans palaus, esglésies i monestirs d’època barroca, secessionista i rococó, un dels ajuntaments més antics d’Europa, així com un conservat teatre i un monumental cementiri. Varazdin es troba completament envoltada per parcs que plenen la ciutat durant tot l’any de vida i esdeveniments de caràcter cultural, artístic i esportiu. A últim hora de dia ens dirigirem cap a Osijek on ens allotjarem.

 

25 JULIOL.- Osijek / Djakovo / Osijek

Després del desdejuni visitarem la ciutat de Osijek, al comtat anomenat Osijek-Baranja, és la ciutat més gran de la regió d’Eslavònia, i al seu torn la quarta ciutat de Croàcia. Habitada des de temps antics per il·liris i celtes que la van anomenar Mursa (santuari celta segle II aC), va ser colonitzada pels romans i a l’era de l’emperador Adrià va ser ascendida a “Colònia Aelia Mursa”. L’actual Donji Grad o ciutat baixa, on els pobladors de l’edat mitjana van construir una fortalesa coneguda amb el nom de TVRĐA, al segle XVII va quedar tant xicoteta que obliga als seus ciutadans a ampliar-la cap a la hui en dia coneguda amb el nom de Gornji Grad o ciutat alta. El seu monument més característic és la Catedral de Sant Padro i Sant Pau, del segle XIX construïda en maó de color vermell intens i ubicada a la ciutat Alta, gairebé davant del Teatre Nacional inaugurat el 1866; l’edifici va ser ampliat i completat en la seua totalitat en 1907 segons els plànols del seu arquitecte local, Karlo Klausner.

A la Plaça Davant Starčević, a tot just uns metres, hi ha l’Ajuntament. En aquesta zona hi ha alguns dels hotels més importants de la ciutat, a més de moltes cafeteries i restaurants.
L’avinguda d’Europa és una exposició d’edificis d’estil Art Novou, com el cinema Urania, o la seu edifici de Correus, que ens porta cap a la zona on hi ha la Tvrđa, el centre històric de Osijek.
Passejant pel passeig de més de 4 km al costat del riu anomenat “osiječka Promenada” veurem un pont molt modern que porta cap a Baranja així com barques i zones balneàries.
La Tvrđa és una fortificació del segle XVIII, en l’actualitat es conserven un bastió al costat del riu Drava, la Porta de l’Aigua (Vodena vrata) i restes de la muralla i del fortí que està a l’altra riba. Dins del que era el recinte emmurallat hi ha un barri de carrers empedrats on es troben l’Església de Sant Miquel (Sveti Mihovil), i la plaça de la Santíssima Trinitat (Trg Svetog Trojstva), al voltant de la qual es disposen edificis com el Museu d’Eslavònia (muzej Slavonije). Al centre de la plaça trobem la Columna de la Pesta (Kužni pil).

Després del dinar, ens desplaçarem a Djakovo: el cor d’Eslavònia,  famosa per la seua peculiar Catedral de Sant Pere, d’estil neoromànic amb dos campanars de 84mts, construïda per Josip Juraj Strossmayer. A prop d’ella es troba el Palau Episcopal construït en estil de secessió.
Aquesta petita ciutat posseeix un passeig anomenat Korzo, popular  com a punt de trobada per gaudir d’un café o un dolç en algunes de les seues tantes cafeteries, envoltada d’edificis d’estil Noveau, s’estén des de la Catedral fins a l’església de tots Sants.
L’església Svih Svetih o de Tots Sants és la més antiga de la ciutat, en alguns escrits coneguda com a església de Sant Llorenç (segle XIV), és famosa perquè en temps de l’ocupació otomana va ser transformada en Mesquita,  anomena església parroquial i és consagrada a Tots Sants.
Djakovo també és molt coneguda pels seus cavalls, de raça lipizana i pel seu Festival folklòric, que es celebra cada any a la tardor. Una de les activitats més esperades del Festival és la tradicional doma de cavalls, que es porta realitzant des de fa més de cinc segles.

26 JULIOL.- Osijek- Vukovar – Ilok- Osijek


Després del desdejuni ens dirigirem cap al comtat de Vukovar i Srijem, per conéixer dues de les seues ciutats. La ciutat dels herois, la Dresden croat, o Vukovar i també la ciutat al costat del Danubi, coneguda pels seus vins, l’anomenada Ilok.
Vukovar situada a l’est del país, al costat de la frontera amb Sèrbia, on s’uneixen els rius Vuka i Danubi, és el principal port fluvial de Croàcia, però no és per la seua importància comercial pel que ha passat a la història, sinó pel sagnant episodi que va patir per part de l’Exèrcit Iugoslau i els paramilitars serbis durant la Guerra Croata d’Independència. Com a resultat de la batalla,després de la massacre comesa pel bàndol serbi, van morir i van desaparéixer centenars de persones, la majoria civils. A més, com a conseqüència de l’aferrissada lluita, el 90% dels edificis de la ciutat van quedar reduïts a enderrocs i el poc que quedava en peu va ser saquejat pels vencedors.
Vukovar no va tornar a mans croates fins a 1998, quan va ser reintegrada al seu territori de forma pacífica.
La resistència oferta i el sofriment patit pels habitants de la ciutat l’han convertit en tot un símbol del sentiment patriota croata i per tot el país es poden veure referències a ella, ja siga en forma de noms de carrer, homenatges, etc.
La localitat ha estat reconstruïda gairebé per complet, tot i que encara queden restes del conflicte. El més important, pel seu simbolisme, és la Torre de l’aigua de 50mts, encara que va ser bombardejada en nombroses ocasions, amb més de 600 punts de dany, no va ser enderrocada. Segons la seua capacitat d’emmagatzematge i grandària, va ser una de les torres més grans d’Europa.

En Vukovar, coneixerem el seu centre històric barroc, amb les les façanes de les cases amb arcs barrocs construïts en estil provincial de Maria Teresa, moltes de les quals alguna vegada van ser xicotets tallers de diferents oficis així com botigues comercials de les famílies benestants, típiques del segle XVIII.
Ens trobarem en el nostre passeig amb el famós Grand Hotel o també conegut com a “casa dels treballadors”. Construït a la fi del segle XIX. Posseïa el seu propi teatre; a principis del segle XX, els treballadors ho compren i el transformen a la seua seu social. Continuant el nostre passeig arribem fins a la casa natal del premi Nobel Lavoslav Rurižčki (primer premi Nobel croat, en Química), davant de casa es troba el Castell barroc Eltz, transformat hui en dia al museu municipal de Vukovar, construït al segle XVIII i compta entre altres, mostres amb una interessant mostra etnogràfica, a més de material sobre la seua reconstrucció després de la guerra de 1991. Passejant pel costat del Danubi arribarem fins al monestir franciscà, i església de Sant Felip i Sant Jaume.

A tan sols 4 quilòmetres riu avall de la ciutat de Vukovar es troba la localitat arqueològica de Vucedol amb el seu museu, únic al món, ja que està dedicat a una cultura prehistòrica que apareix en l’Eneolític 3000. – 2500 A.C. on es pot veure la primer casa-cistella Indoeuropea de Vucedol, una mena de transport sobre 4 rodes, el famós calendari indoeuropeu basat en el cel d’hivern, així com la primera producció en sèrie de metall, entre altres exponents.

Contínuem el viatge fins a Ilok, ciutat que camina de la mà del vi, amb més de 200 anys d’història, gairebé cada casa té almenys un celler, mentre que les vinyes es troben als turons dels voltants.
Recorrerem amb un trenet les seues vinyes i degustarem els seus vins,  podrem apreciar ceps autòctones de Graševina, així com un excel·lent chardonnay, un típic “Silvanac», un pinot blanc,
rizling, un negre frankovka, o potser cabernet sauvignon i no oblidar-se del seu famós “Traminac” que es van servir a la casa Reial d’Anglaterra per a la coronació de Elizabeta II.

El centre històric medieval de Ilok és un petit complex cultural i històric reconegut per UNESCO. Imagineu una fortificació massiva i alta del segle XV, un castell de la noblesa del segle XV, la cúria del baró Brnjaković del segle XVIII, una torre campanar a la part alta juntament amb l’església de Sant Joan Capistrán del segle XVIII i el seu monestir amb una altra torre per allí, així com extranyes construccions de temps d’invasions turques. Amb bells punts panoràmics on es podrem veure el Danubi al costat d’un mar de vinyes i les planes de Bačka a Sèrbia.
Després del passeig i la degustació tornarem a l’hotel a Osijek

27 JULIOL – Osijek-Excursió a Baranja – Kopački rit – Osijek

Després de l’esmorzar ens encaminarem cap al Parc Nacional d’Kopački rit, un reservori ornitològic amb més de 290 especies d’aus i de vegetació sorprenent , en la confluència del Drava i del Danubi, i un dels últims i més grans pantans d’Europa; Recorrerem el parc navegant  pels canals d’aquests rius, despres de dinar ens dirigirem a Tikveš on es troba l’antiga residència de Tito, i continuarem després d’un breu descans per a fotos del castell de Tikveš, en direcció a Karanac. A la vesprada tornarem a Osijek.

28 JULIOL.- Osijek-Požega- Zagreb

Al matí després d’esmorzar eixirem direcció a Zagreb, deixem les planes peònies per arribar a la “Zlatna Dolina” o Vall daurat, ja que es troba envoltada pels turons de Psunj, Papuk, Krndija i la cimera de Požega.
Una ciutat de 26 mil habitants, amb mes 8 segles d’història escrita, és l’últim paratge de la regió d’Eslavònia on també es va fundar la primera Acadèmia per a joves en 1699; el seu moment de major esplendor fou al segle XVIII, quan els seus ciutadans amb oficis funden els seus gremis i despunta l’activitat econòmica, escoles, farmàcies, correus, i comença a treballar un banc.
Gràcies a l’emperadriu, Maria Teresa, es funda el primer convent de Santa Teresa d’Avila en 1763, transformant-la en la protectora de la ciutat; a més dos anys més tard la mateixa emperadriu la declara Ciutat Real Lliure portant-li molts beneficis econòmics.
A Požega es pot entrar pels quatre punts cardinals, i tots els camins conflueixen el la plaça principal, la barroca plaça de la Santíssima Trinitat, on es troba el “Kužni pil” monument a la Santissima Trinitat com a agraïment en salvar els seus ciutadans després d’una gran pesta en 1749. Davant aquest trobarem l’església del Sant Esperit i el monestir franciscà del 1285, convertit en mesquita en temps de l’ocupació turca, la seua façana actual del segle XIX.

La Catedral de Santa Teresa construïda en estil barroc vienés, amb forma de creu llatina, i amb decoracions d’estil rococó. També trobarem al costat l’església de Sant Llorenç construïda en estil gòtic al seu interior, però amb una torre campanar barroca, posseeix frescos del segle XIV, molt interessant es també l’edifici dels Jesuïtes del 1711 que primerament va ser seu del bisbat de Požega, però amb l’expulsió dels ordes religiosos de la ciutat, transformaren l’edifici en hospital, després en auspici, per al segle XX, tornar a mans del bisbat.
Hi ha molt més per descobrir en aquesta xicoteta ciutat, com la capella de Sant Roco, l’església ortodoxa, així com el palauet de Justícia.

Després de dinar, retorn a Zagreb.

29 JULIOL,. Zagreb-València

Matí lliure i a primera hora de la vesprada, trasllat a l’aeroport i tornada a València (Via Madrid). Arribada a València a última hora de la nit.

 

ENS ACOMPANYARÀN: PACO BAIXAULI I DALMA (guía croata)

PREU PER PERSONA: 1395 + 150 de taxes

SUPL. HABITACIÓ INDIVIDUAL 275

 

INCLOU:

  • Vols des de València (Via Madrid) a Zagreb

 

  • Bus per a tot el recorregut.

 

  • Hotels ****

 

  • Mitja pensió amb 6 dinars.

 

  • Vaixell per a parc de natura Pantana de Kopacki Rit

 

  • Assegurança de viatge

 

 

 

 

 

Informació addicional

Pes150 kg
Assegurança - Anul·lació

A. Inclosa, A. no inclosa

Taxes aeroport (obligatòries)

Taxes aeroport

Tipus habitació

Doble, Individual

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigues el primer a opinar “NORD DE CROÀCIA: Slavonija i Baranja, descobrint l’antiga Panònia (Del 22 AL 29 DE JULIOL)”

Horari d’oficina

De dilluns a dijous de 9:30 a 13:30 h i de 16:00 a 19:00 h

Divendres de 9:30 a 13:30 h

(Divendres per la vesprada tancat)

 

C. Periodista Azzati, 5, 2n, 3B · 46002 · València
96 351 12 74

reserves@esplaiviatges.com

 

Necesites ajuda?

Nosaltres et telefonem

Nom:

Telèfon: