NORD DE CROÀCIA: Slavonija I Baranja, descobrint l’antiga Panònia (Del 22 AL 29 DE JULIOL)

1.395,00  (+150,00 taxes d'aeroport)

Eslavònia (en croat, Slavonija) és, probablement, la gran desconeguda per als turistes que arriben a Croàcia. Lluny dels llocs més visitats del país, aquesta regió ofereix un altre tipus de turisme més centrat en la naturalesa, les tradicions i el folklore.Eslavònia és coneguda com el “graner de Croàcia” pels seus extensos camps de conreu, principalment de blat i blat de moro, que s’alternen amb frondosos boscos i vinyes.Si vols gaudir d’unes vacances lluny de l’enrenou de la costa, a un ritme diferent i en un entorn més rural i costumista, Eslavònia pot ser la nostra millor opció.

Esborrar
SKU: N/A Categoria:

Detalls del producte

ITINERARI

 


22 JULIOL.- Zagreb

Concentració a les 08:40 del matí a l’aeroport de Manises, aparadors d’Iberia. Arribada a Zagreb i trasllat a l’hotel.

 

23 JULIOL.- Zagreb

Desdejuni a l’hotel. Al matí farem la visita de Zagreb, la capital de la República de Croàcia. Va créixer a partir de 2 ciutats bessones, Gradec del segle XIII i Kaptol medieval. Passeig per la part històrica de la ciutat on es troben: l’església de Sant Marc amb el seu sostre multicolor, la catedral, l’església barroca de Santa Catarina, el Parlament i el Palau de Govern.

 

24 JULIOL.- Zagreb / Varazdin / Osijek

Després l’esmorzar eixida cap al nord de país, als 80 kms de distància es troba la ciutat de Varazdin que és centre i seu de la Província Varaždinska. El seu ric i molt divers llegat cultural pertany a temps i governants ja remots.
Ciutat museu, ciutat d’exposicions, moda, d’alumnes i estudiants, una ciutat de la vida contemporània. Està especialment orgullosa de la històrica Stari grad (ciutat vella), en la qual es troben palaus, esglésies i monestirs d’època barroca, secessionista i rococó, i un dels ajuntaments més antics d’Europa; així com un conservat teatre i un cementiri que és monument de l’arquitectura de parcs i amb la qual a més està vorejada tota la ciutat que està durant tot l’any plena d’esdeveniments de caràcter cultural, artístic i esportiu. Després ens dirigim cap a Osijek. Allotjament.

 

  25 JULIOL.- Osijek / Djakovo / Osijek

Desdejuni i eixida a Osijek situada al comtat anomenat Osijek-Baranja, i és la ciutat més gran de la regió d’Eslavònia, i al seu torn la quarta ciutat de Croàcia. Habitada des de temps antics per il·liris i celtes que la van cridar Mursa (santuari celta segle II aC), va ser colonitzada pels romans i per a l’era de l’emperador Adrià va ser ascendida a “Colònia Aelia Mursa” en l’actual Donji Grad o ciutat baixa, i on els pobladors de l’edat mitjana van construir una fortalesa coneguda amb el nom de TVRĐA, que per al segle XVII quedant aquesta petita, obliga els seus ciutadans a ampliar cap a l’avui coneguda Gornji Grad o ciutat alta. El seu monument característic és la Catedral de Sant Padro i Sant Pau, del segle XIX construïda en maó de color vermell intens i està ubicada a la ciutat Alta, gairebé davant del Teatre Nacional inaugurat el 1866; l’edifici va ser ampliat i completat en la seua totalitat en 1907 segons els plànols del seu arquitecte local, Karlo Klausner.

A la Plaça Davant Starčević, a tot just uns metres, hi ha l’Ajuntament. En aquesta zona hi ha alguns dels hotels més importants de la ciutat, a més de moltes cafeteries i restaurants.
L’avinguda d’Europa és una exposició d’edificis d’estil Art Novou, com el cinema Urania, o la seu de Correus, que ens porta cap a la zona on hi ha la Tvrđa, el centre històric de Osijek.
Passejant pel passeig de més de 4 km al costat del riu anomenat “osiječka Promenada” veurem un pont molt modern que porta cap a Baranja així com barques i zones balneàries.
La Tvrđa és una fortificació del segle XVIII, de la qual en l’actualitat es conserven un bastió al costat del riu Drava, la Porta de l’Aigua (Vodena vrata) i restes de la muralla i del fortí que està a l’altra riba. Dins del que era el recinte emmurallat hi ha un barri de carrers empedrats on es troben l’Església de Sant Miquel (Sveti Mihovil), de dos campanars i la plaça de la Santíssima Trinitat (Trg Svetog Trojstva), al voltant de la qual es disposen edificis com el Museu d’Eslavònia (muzej Slavonije). Al centre de la plaça hi ha una columna coneguda com la Columna de la Pesta (Kužni pil).

Després del dinar, anirem a Djakovo: el cor d’Eslavònia. És famosa per la seua peculiar Catedral de Sant Pere, d’estil neoromànic amb dos campanars de 84mts, que va ser construïda per Josip Juraj Strossmayer, Bisbe de la ciutat al segle XIX. A prop d’ella es troba el Palau Episcopal construït en estil de secessió.
Aquesta petita ciutat posseeix un passeig anomenat Korzo, popular per als locals com a punt de trobada per gaudir d’un café o un dolç en algunes de les seues tantes cafeteries, envoltada d’edificis en estil d’art Nou, s’estén des de la Catedral fins a l’església de tots Sants.
L’església Svih Svetih o de Tots Sants és la més antiga de la ciutat, en alguns escrits coneguda com a església de Sant Llorenç (segle XIV), és famosa perquè en temps de l’ocupació otomana va ser transformada en Mesquita. Una altra vegada tornada a l’església, al segle XVII es la nomena església parroquial i és consagrada Tots Sants.
Djakovo també és molt coneguda pels seus cavalls, de raça lipizana i pel seu Festival folklòric, que se celebra cada any a la tardor. Una de les activitats més esperades del Festival és la tradicional doma de cavalls, que es porta realitzant des de fa més de cinc segles.

26 JULIOL.- Osijek- Vukovar – Ilok- Osijek


Després del desdejuni ens dirigirem cap al comtat de Vukovar i Srijem, per conéixer dues de les seues ciutats. La ciutat dels herois, la Dresden croat, o simplement Vukovar i també la ciutat al costat del Danubi, coneguda pels seus vins, l’anomenada Ilok.
Vukovar situada a l’est del país, al costat de la frontera amb Sèrbia, al lloc on s’uneixen els rius Vuka i Danubi, és el principal port fluvial de Croàcia, però no és per la seua importància comercial pel que ha passat a la història, sinó pel sagnant lloc que va patir per part de l’Exèrcit Iugoslau i els paramilitars serbis durant la Guerra Croata d’Independència. Com a resultat de la batalla, el lloc i la posterior massacre comesa pel bàndol serbi, van morir i van desaparéixer centenars de persones, la majoria civils. A més, com a conseqüència de l’aferrissada lluita, el 90% dels edificis de la ciutat van quedar reduïts a enderrocs i el poc que quedava en peu va ser saquejat pels vencedors.
Vukovar no va tornar a mans croates fins a 1998, quan va ser reintegrada al seu territori de forma pacífica.
La resistència oferta i el sofriment patit pels habitants de la ciutat l’han convertit en tot un símbol del sentiment patriota croata i per tot el país es poden veure referències a ella, ja siga en forma de noms de carrer, homenatges, etc.
La localitat ha estat reconstruïda gairebé per complet, tot i que encara queden restes del conflicte. El més important, pel seu simbolisme, és la Torre de l’aigua de 50mts amb capacitat per a 2200 metres d’aigua que, encara que va ser bombardejada en nombroses ocasions, amb més de 600 punts de dany, no va ser enderrocada.
Segons la seua capacitat d’emmagatzematge i grandària, va ser una de les torres més grans d’Europa.
Arribant trobarem al nostre guia local qui ens acompanyarà durant la visita de Vukovar, on coneixerem el centre històric barroc, amb les seues façanes de cases amb arcs barrocs construïts en estil provincial de Maria Teresa, moltes de les quals alguna vegada van ser petits tallers de diferents oficis així com botigues comercials de les famílies benestants, típiques del segle XVIII.
Ens trobarem en el nostre passeig amb el famós Grand Hotel o també conegut com a “casa dels treballadors”. Construït a la fi del segle 19. Posseïa el seu propi teatre; a principis del segle 20, els treballadors ho compren i el transformen a la seua seu social. Continuant el nostre passeig vam arribar fins a la casa natal del nostre premi Nobel Lavoslav Rurižčki (primer premi Nobel croat, i va ser en Química), davant de casa es troba el Castell barroc Eltz, transformat hui en dia al museu municipal de Vukovar, va ser construït al segle XVIII i compta entre altres mostres amb una interessant mostra etnogràfica, a més de material sobre la seua reconstrucció després de la guerra de 1991. Amb una passejada al costat del Danubi arribarem fins al monestir franciscà, i església de Sant Felip i Sant Jaume. El monestir i la seua església van ser construïts des de 1723 gairebé per 100 Iańus.
Museu de la cultura de Vucedol
A tan sols 4 quilòmetres riu avall de la ciutat de Vukovar es troba la localitat arqueològica de Vucedol amb el seu museu, únic al món, ja que està dedicat a una cultura prehistòrica que apareix en l’Eneolític 3000. – 2500 A.C. on es pot veure la primer casa-cistella Indoeuropea de Vucedol, una mena de transport sobre 4 rodes, el famós calendari indoeuropeu basat en el cel d’hivern, així com la primera producció en sèrie de metall, entre altres exponents.

Després de la visita a aquest museu, continuem viatge fins Ilok on el seu nom i el vi van de la mà ja més de 200 anys.
És interessant saber que els cellers es troben en el mateix poble, gairebé que cada casa té almenys una d’elles, mentre que les vinyes es troben als turons dels voltants.
Principovac i Stare Iločki podrumi els vells cellers de Ilok) són uns dels llocs predilectes per recórrer amb un trenet les seues vinyes i després degustar els seus vins.
Stare iločke podrume es troben al nucli antic medieval, i van ser construïdes pels nobles de Odescalchidurante dels segles 16 i 17, sobre les bases dels cellers d’un tal Nikola del segle 15. Avui li pertanyen a una de les companyies més grans de vi de Croàcia i aquí es poden apreciar ceps autòctones de Graševina, així com un excel·lent chardonnay, un típic “Silvanac», un pinot blanc,
rizling, un negre frankovka, o potser cabernet sauvignon i no oblidar-se del seu famós “Traminac” que es van servir a la casa Reial d’Anglaterra per a la coronació de Elizabeta II.
El centre històric medieval de Ilok és un petit complex cultural i històric que aquesta protegit i es postula per ser reconegut per UNESCO.
Imagineu una fortificació massiva i alta del segle XV, un castell de la noblesa del segle XV, la cúria del baró Brnjaković del segle XVIII, una torre campanar a la part alta juntament amb l’església de Sant Joan Capistrán del segle XVIII i el seu monestir amb una altra torre per allí, així com rares construccions de temps d’invasions turques! Amb bells punts panoràmics des dels quals es poden veure el Danubi al costat d’un mar de vinyes i les planes de Bačka a Sèrbia.
Després del passeig i la degustació tornarem a l’hotel a Osijek

27 JULIOL – Osijek-Excursió a Baranja – Kopački rit – Osijek

Després de l’esmorzar ens encaminarem cap al Parc Nacional d’Kopački rit, un reservori ornitològic on nien més de 290 classes d’aus i de natura, en la confluència del Drava i del Danubi, i un dels últims i més grans pantans d’Europa; Recorrerem el parc- en un vaixell per navegar els canals d’aquests rius i després d’aquesta excursió de migdia ens dirigirem a Tikveš on es troba l’antiga residència de Tito, i continuarem després d’una breu Pauza per a fotos del castell de Tikveš, en direcció a Karanac.Al vespre tornarem al nostre hotel.

28 JULIOL.- Osijek-Požega- Zagreb

Al matí després d’esmorzar sortirem en direcció a Zagreb, deixarem les planes peònies per arribar a la “Zlatna Dolina” o Vall daurat, ja que es troba envoltada pels turons de Psunj, Papuk, Krndija i la cimera de Požega.
Una ciutat de 26mil habitants, amb mes 8 segles d’història escrita, és l’últim paratge de la regió d’Eslavònia on també es va fundar la primera Acadèmia per a joves a 1699; el seu moment de major esplendor ho viu al segle XVIII, quan els seus ciutadans amb oficis funden els seus gremis i despunta l’activitat econòmica, escoles, farmàcies, el correu, i comença a treballar un banc.
Gràcies a l’emperadriu, Maria Teresa, es funda el primer convent de Santa Tereza d’Avila en 1763, transformant-la en la protectora de la ciutat; a més dos anys més tard la mateixa emperadriu la declara Ciutat Real Lliure portant-li molts beneficis econòmics.
A Požega es pot entrar pels quatre punts cardinals, i tots els camins conflueixen el la plaça principal, la barroca plaça de la Santíssima Trinitat, on es troba el “Kužni pil” monument a la Santissima Trinitat com a agraïment en salvar els seus ciutadans la vida després d’una gran pesta en 1749. Davant aquest trobarem l’església del Sant Esperit i el monestir franciscà originalment construïda el 1285, la qual va ser convertida en mesquita en temps de l’ocupació turca a les nostres terres, i la façana actual del segle XIX.
Si ens movem només una poquet, a metres de la seu de l’Oficina de la ciutat, veurem ràpidament la casa que alberga el museu de la ciutat, un exemple únic del barroc que es caracteritza per tindre un espai especial a la cantonada del primer pis per a la figura de la Verge en forma decorativa.
A tan sols 350 metres d’aquest primer punt trobarem la Catedral de Santa Teresa construïda en estil barroc vienés, amb forma de creu llatina, i amb decoracions d’estil rococó. També trobarem al costat de l’església de Sant Llorenç construïda en estil gòtic al seu interior però amb torre campanar barroca, posseeix frescos del segle XIV, l’edifici dels Jesuïtes del 1711 que primerament va ser seu del bisbat de Požega, però amb l’expulsió dels ordes religiosos de la ciutat, transformen l’edifici en hospital, després en auspici, per renovar-lo i una vegada mes al segle XX, Tornant a mans del bisbat.
Hi ha molt més per descobrir en aquesta xicoteta ciutat, com la capella de Sant Roco, l’església ortodoxa, així com el palauet de Justícia.

Després de dinar, retorn a Zagreb.

29 JULIOL,. Zagreb-València

Matí lliure i a primera hora de la vesprada, trasllat a l’aeroport i tornada a València (Via Madrid). Arribada a València a última hora de la nit.

 

ENS ACOMPANYARÀN: PACO BAIXAULI I DALMA (guía croata)

PREU PER PERSONA: 1395 + 150 de taxes

SUPL. HABITACIÓ INDIVIDUAL 275

 

INCLOU:

  • Vols des de València (Via Madrid) a Zagreb

 

  • Bus per a tot el recorregut.

 

  • Hotels ****

 

  • Mitja pensió amb 6 dinars.

 

  • Vaixell per a parc de natura Pantana de Kopacki Rit

 

  • Assegurança de viatge

 

 

 

 

 

Informació addicional

Pes 150 kg
Assegurança - Anul·lació

A. Inclosa, A. no inclosa

Taxes aeroport (obligatòries)

Taxes aeroport

Tipus habitació

Doble, Individual

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigues el primer a opinar “NORD DE CROÀCIA: Slavonija I Baranja, descobrint l’antiga Panònia (Del 22 AL 29 DE JULIOL)”

Horari d’oficina

De dilluns a dijous de 9:30 a 13:30 h i de 16:00 a 19:00 h

Divendres de 9:30 a 13:30 h

(Divendres per la vesprada tancat)

 

C. Periodista Azzati, 5, 2n, 3B · 46002 · València
96 351 12 74

reserves@esplaiviatges.com

 

Necesites ajuda?

Nosaltres et telefonem

Nom:

Telèfon:

Descobreix