Marcador de posició

La marjal de Pego/Oliva

PARC NATURAL MARJAL PEGO-OLIVA / VALL DE GALLINERA. Gaudeix d’un dels racons més encisadors del País Valencià, gaudeix d’un bell espai natural com és el Parc Natural de la Marjal Pego-Oliva i de l’espectacle de la cirera en la Vall de Gallinera.

 

La Marjal de Pego és un dels espais de major biodiversitat del Mediterrani i que conviu amb el conreu de l’arròs. 1250 hectàrees de superfície on caminarem entre una gran extensió de senillars, arrossals i llacunes, travessades per una important xarxa de rius, sèquies i canals. També es tracta d’una zona d’especial protecció d’aus degut a la rellevància com a punt de parada per a les aus migratòries.

 

A continuació ens traslladarem al Castell de Forna, des d’on podrem entendre i percebre la importància de la Vall de Gallinera durant tota l’Edat Mitjana. Intentarem descobrir el valor estratègic d’aquest castell i com introduïa la informació des de Denia i València cap a les profunditats de la Vall. Avui en dia és important per tractar-se d’un dels castells que més altura de llenç original conserva. És molt interessant, amb unes valiosíssimes pintures en les parets de la presó i una enginyosa arquitectura que permetria la defensa dels senyors que allí vivien i que no els mancara de res en les altures, com l’aigua… A més d’unes espectaculars vistes com a premi de tan sols 15 minuts d’ascensió.

 

Dinarem unes coques característiques de la Vall en un dels seus pobles més antics, Benirrama, un poble que degut a la seva situació en alt i arrimat de la carretera et permet percebre que el temps passa més lent, on pots fer servir tots els teus sentits sense contaminació, sense sorolls desentonats, paladejant sabors autèntics, observant originalitat i frescura, escoltant converses que ja són memòria oral…

 

I per finalitzar el dia una enriquidora i tranquil·la passejada entre, com no, els cireres que ens conduiran a un merescut berenar, un bon grapat de cireres.

Detalls del producte

ITINERARI

 

18 DE MAIG

A les 8 hores eixida des de la vorera del carrer Xàtiva de l’Institut Lluís Vives de València. Visitarem la Marjal i el naixement del riu Salinar. Passarel·les entre el senill i les llacunes, Salinar- Arrossal i Montgó, Blau del Carapatar i Riu Bullent. Farem una para per a esmorzar en Forna, a les faldes del Castell. Després, Ascensió a Benirrama per la senda morisca. Dinarem coques (opcional) i farem cap a l’Alcudia.

I per a berenar: Cireres que que afarem amb les nostres mans!

 

DIFICULTAT: BAIXA.

 

ENS ACOMPANYARÀ: Anna Sala, llicenciada en història i guia oficial.

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigues el primer a opinar “La marjal de Pego/Oliva”

Horari d’oficina

De dilluns a dijous de 9:30 a 13:30 h i de 16:00 a 19:00 h

Divendres de 9:30 a 13:30 h

(Divendres per la vesprada tancat)

 

C. Periodista Azzati, 5, 2n, 3B · 46002 · València
96 351 12 74

reserves@esplaiviatges.com

 

Necesites ajuda?

Nosaltres et telefonem

Nom:

Telèfon: