Marcador de posició

Creta

CRETA, LA VEU ARCÀICA DE LA MEDITERRÀNIA. Quan Europa era pura boira freda de boscs deshabitats, a Creta va esclatar l’espurna del geni humà, una llum vigorosa i fèrtil que permetia encarar-se als deus mentre els adorava, que cargolava els mites orientals mentre desenvolupava una societat igualitària, pacífica i tecnològicament avançada. Si hi hagué una Arcadia Felix, no ho dubteu, era la Creta minòica. I si hi ha un lloc on l’inconscient col·lectiu dels pobles mediterranis ens parla amb la veu dolça i arcàica de la mare Terra o amb el bram poderós del brau sempre sagrat, no ho dubteu, és el palau de Cnosos.

 

A Khanià (Chania o Canea també), passejant pel port ens podem trobar amb Zorba – el personatge de l’escriptor cretenc Kazantzakis, per sempre més Anthony Quinn en la versió cinematográfica- Si hi ha un cant a la vitalitat que traspua la mar Mediterrània, el podrem escoltar a Heraklion, entre racions de polp i mussaca, bevent vi del país i raki, més fort. Visitarem el monestir d’Arkadi, ortodox, renaixentista i venecià, tot al mateix temps. O Festos, aquest port tan antic que portaria el nom del fill d’Hèrcules, o Agios Nikolaos, en l’extrem est de l’illa, que ens recorda l’herència minòica, reconegut el geni a pesar dels segles, mitigat el pes oprobiós de l’oblit, tan humà, tan diví. P.B.

Detalls del producte

ITINERARI

 

2 DE SETEMBRE.- VALENCIA-BARCELONA-KHANIÀ

Eixida a les 5.00 des de l’Institut Lluis Vives de València, al carrer Xàtiva.

Eixida del vol des de l’aeroport de Barcelona a les 11.50 i arribada a l’aeroport d’Atenes a les 15.45. Eixida en autobús fins a l’hotel de Khanià (Chania), en el que estarem els dies 2, 3, 4 i 5. Disposarem des de l’arribada a l’aeroport d’un guia en castellà. Vesprada lliure a Khanià.

 

3 DE SETEMBRE: KHANIÀ (CHANIA) I AKROTIRI

Visita a la ciutat, important des de l’època minòica. Visitarem el barri venecià, ubicat al costat del port i després passejarem per Akrotiri, una ciutat que dona nom a la península que s’endinsa al mar de Creta, entre platges prodigioses i monestirs ocults. Dinarem durant la ruta.

 

4 DE SETEMBRE: FALASARNA I L’ILLA DE GRAMVOUSA

A Falasarna , al occident de l’illa, es va desenvolupar un fort impuls comercial al seu port, des d’època minòica. Des d’ací embarcarem a l’illa de Gramvousa. Prepareu les càmeres, perquè aquestes platges turqueses són un dels tresors nacionals de Grècia.

 

5 DE SETEMBRE: EXCURSIÓ A RETHYMNO, MONESTIR D’ARKADI I LA CIUTAT DE FODELE

Rethymno, al centre de l’illa, té un casc antic on es mesclen l’herència veneciana i la turca. Des d’aquesta ciutat visitarem el monestir renaixentista d’Arkadi, entre vinyes, oliveres i xiprers, una vertadera fortalesa que representa el símbol, per a tots els grecs, de la ressistència contra l’ocupació otomana. Visitarem Fodele, entre tarongers, poble natal d’El Greco, i dinarem. Ja de vesprada arribem a Heraklion.

 

6 DE SETEMBRE: IRÀKLIO (HERAKLION)

Capital de Creta, refundada pels musulmans sobre les ruïnes de Knosos, reconquerida i ocupada per bizantins, genovesos i venecians, també és coneguda com Candia. Visitarem el Museu Arqueològic, el més important en representar la civilització minòica. Visitarem el Palau de Knosos, redescobert al s.XX per Sir Arthur Evans i esmorzarem a Archanes, un poblet pintoresc que està ubicat, tot ell, sobre un immens jaciment arqueològic de l’època minòica.

 

7 DE SETEMBRE: FESTOS, GORTINA , AGIA TRIADA I MATALA

Festos, ciutat important a l’illa i antiquíssima, es citada per Homer i potser va ser rebatejada en l’època helenística en honor al fill d’Herakles. Gortina era tan rica que competía amb Knosos per l’hegemonia amb l’illa i Agia Triada, un gran jaciment arqueològic, fou vila residencial minòica, després un mercat i finalment un santurari. Combina les restes minòiques amb les micèniques. Finalment dinarem a Matala, un poble menudet, conegut per les seues coves i per haver patit una invasió pacífica dels hippies, als anys 60 del segle XX.

 

8 DE SETEMBRE: ÀGIOS NIKOLAOS, ELOUNDA, SPINALONGA I PLAKA

Àgios Nikolaos encanta amb el seu llac d’aigua salada en el centre de la població, un port redonet entre barques de pesca, cafés i restaurants especialitzats en tractar bé el peix. Elounda és una vil·la de pescadors i Spinalonga és una illa rebatejada pels venecians, que la crearen amb l’extracció de materials de la península original. La visitarem en un breu viatge en vaixell i finalment dinarem a Plaka, ben a l’orient de l’illa.

 

9 DE SETEMBRE: IRAKLIÓ –ATENES

Eixida en un vol a les 6.35 i arribada a la capital grega a les 7.25

Eixida d’Atenes en vol a les 8.34 i arribada a Barcelona a les 11.00. Viatge en autobús cap a València.

 

ENS ACOMPANYARÀ: PACO BAIXAULÍ + GUIA OFICIAL LOCAL A CRETA

PREU PER PERSONA: 1495 + 150 TAXES

SUPL. HABITACIO INDIVIDUAL: 295

 

INCLOU

-Vol de línia regular Barcelona/Atenes/Barcelona amb Aegean Airlines.

-Vol de línia regular Atenes/Chania i Heraklion/Atenes amb Aegean Airlines.

-Trasllats privats aeroport/hotel en Chania i hotel/aeroport a Heraklion.

-4 nits al Heraklion hotel Astoria Capsis, de 4* o semblant, amb allotjament i desdejú.

-3 nits al Chania hotel Kydon, de 4*o semblant, amb allotjament i desdejú.

-6 dies d’autobús turístic i guia oficial en castellà (visites i excursions segons programa)

-6 dinars en ruta (en restaurants locals. Begudes no incloses)

-Vaixell d’anada i tornada a les illes de Gramvousa i Spinalonga (segons programa)

-Assegurança de viatge

-Telèfon d’assistència 24h. en destinació.

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigues el primer a opinar “Creta”

Horari d’oficina

De dilluns a dijous de 9:30 a 13:30 h i de 16:00 a 19:00 h

Divendres de 9:30 a 13:30 h

(Divendres per la vesprada tancat)

 

C. Periodista Azzati, 5, 2n, 3B · 46002 · València
96 351 12 74

reserves@esplaiviatges.com

 

Necesites ajuda?

Nosaltres et telefonem

Nom:

Telèfon:

Descobreix