TITLE

DESCRIPTION

LA SIRENITA DE COPENHAGUE

La sirenita de Copenhaguen és un dels símbols més importants, si no el que més, de la capital danesa. Un preciós i emotiu homenatge de la ciutat al seu escriptor més famós, Hans Christian Andersen, que s’ha guanyat el cor dels vilatans i els visitants.

La sirenita de Copenhaguen és una estàtua de bronze de poc més d’un metre d’altura. Va ser un regal de Carl Jacobsen –fundador de la marca de cervesa Carlsberg- a la ciutat en 1913. Està situada en la badia del port de la ciutat, sobre una roca de granit i cada any atrau a desenes de milers de turistes.

L’estàtua va ser un homenatge a un dels escriptors danesos més importants, Hans Christian Andersen, que va dedicar la seua vida a escriure contes infantils, incloent La sirena, basant-se en tradicions locals.

Segons el conte –popularitzat més tard per una pel·lícula de Disney, encara que amb un final bastant més agradable- la sirena de Copenhaguen es va enamorar d’un príncep al que va rescatar enmig d’una tempestat. Va renunciar a la seua condició de sirena i fins i tot a la seua pròpia existència pel seu amor. L’estàtua representa a la sirena contemplant melancòlicament el mar.

Mirar fixament l’estàtua, sentint la brisa marina del Bàltic en el rostre, li permetrà submergir-se de ple en aquest conte de fades i en la història d’Hans Christian Andersen.

L’estàtua de la sirena de Copenhaguen té la seua pròpia història, al marge del conte. Va ser esculpida per Edvard Eriksen. Com a model va voler emprar a Ellen Price, una famosa ballarina del Teatre Real Danès de l’època. No obstant açò, l’actriu es va negar a posar nua per a l’artista, per la qual cosa l’escultor va haver d’usar a la seua pròpia esposa com a model. Així doncs, la sirena té la cara de Price, però el cos de la dona de Eriksen.

La sirena de Copenhaguen ha sigut copiada diverses vegades per altres ciutats com un tribut. Fins i tot ha arribat a viatjar a Shanghái amb motiu de l’Exposició Universal de 2010. Aquesta va ser la primera, i fins ara, única vegada que l’estàtua ha viatjat a l’estranger.

En 2012, després de quasi 100 anys de solitud, la sirena va rebre un company. Han –que en danés significa literalment “ell”-, va ser instal·lat en la veïna ciutat de Elsinore, a escassos quilòmetres de la seua “parella”. Al contrari que la sirena, Hans, està fabricat amb aliatge de diversos metalls que permet que la seua superfície siga com un espill. Fins i tot compta amb un mecanisme que li permet parpellejar cada cert temps . 🌊🌊🌊🌊🌊

Deixa un comentari

Horari d’oficina

De dilluns a dijous de 9:30 a 13:30 h i de 16:00 a 19:00 h

Divendres de 9:30 a 13:30 h

(Divendres per la vesprada tancat)

 

C. Periodista Azzati, 5, 2n, 3B · 46002 · València
96 351 12 74

reserves@esplaiviatges.com

 

Necesites ajuda?

Nosaltres et telefonem

Nom:

Telèfon:

Descobreix