OSIKEK; LA CIUTAT MÉS VOLGUDA DE CROÀCIA

OSIJEK

Osijek és una ciutat molt rellevant a Croàcia, sent la quarta en extensió de tot el país, aquesta ciutat se situa al costat del riu Drava, a uns 30 km. D’Hongria. Pertany a la regió d’Eslavonia i s’erigeix com a centre neuràlgic de la zona. La seua població actual és de 158,800 habitants.

Osijek està unida per ferrocarril i autovia amb tota la regió a més té port fluvial i molt concorregut per cert, ja que la seua activitat econòmica funciona en part gràcies a aquest transport, s’exporta cereal, fruita, bestiar i fusta, a més Osijek és el primer productor de llumins de Croàcia. També compta amb un aeroport regional. A causa de la seua gran activitat econòmica en 2008 es començarà a albirar l’anomenat “Corredor pa-europeu” unes infraestructures de transport per autovia que modernitzaran i alleugeriran les comunicacions.

L’origen d’Osijek data de l’època neolítica, els primers habitants furs els il·liris, com en altres ciutats croates. Posteriorment van ser els romans amb l’Emperador Adriano al capdavant els qui atorgaren a Osijek un estatus especial, en aquell moment Osijek era Mursa. En l’Edat mitjana va ser una ciutat amb molta activitat mercantil, un reflex del qual és hui en dia. Va ampliar la seua població al voltant d’un castell-fort medieval encara que actualment no existeix cap vestigi d’aquesta època, ja que els turcs van arrasar amb la ciutat medieval donant el seu propi estil als edificis, per això existeix alguna mesquita i edifici d’estil àrab.

Aquesta ciutat que va ser la més gran a principis del S. XIX, ens ofereix moltes opcions per a conéixer part de la seua història, podrem visitar la Casa de la Impremta (1735), el Museu d’Eslavonia (1877) que es troba a l’est de la ciutat, el Teatre Nacional de Croàcia, que va ser atacat durant la guerra civil i va quedar bastant afectat encara que avui dia està totalment reconstruït, la Universitat Josip Juraj Strossmayer, el seu Jardí Zoològic i podrem conéixer la història del Pont de 8 km. De fusta que Suleiman, cap turc va manar construir i posteriorment va ser assenyalat com una de les meravelles de món. A més veurem el monument a la pesta que es va instal·lar en 1729 pel general Petras vídua.

Un altre edifici imponent és la Catedral de Osijek, en realitat es tracta d’una església però la hi atorga el títol de catedral per la seua gran grandària, té uns 90 metres d’altura. L’estil de l’església és neogòtic i data de finals del 19.

Deixa un comentari